E-reader

De Ginterbibliotheken zijn vanaf oktober 2015 gestart met een gezamenlijk project rond het uitlenen van e-readers. Steeds meer mensen lezen niet enkel gedrukte boeken, maar kiezen voor een e-boek op een e-reader of tablet. Beide hebben hun voordelen.

Een papieren boek lezen blijft een aparte ervaring: je bladert erin, het papier ruikt lekker… Een e-boek daarentegen is heel geschikt om mee te nemen onderweg of op reis. Daarom horen e-boeken ook thuis in de bibliotheek.

Je kan vooraf een selectie maken uit onze collectie e-boeken en die afgeven aan de onthaalbalie (doormailen mag ook). Het bibliotheekpersoneel zet die titels dan zo snel mogelijk op een e-reader en laat weten wanneer je die kan komen ophalen. Zo kan elke lener die dat wil, kennis maken met het lezen op een e-reader.

Om juridische redenen is het niet mogelijk om e-boeken afzonderlijk uit te lenen op e-readers of tablets van de gebruikers zelf.

Enkele afspraken :

  • Het uitlenen van e-readers kan pas vanaf 18 jaar voor wie in het bezit is van een geldige persoonlijke lenerspas en is gratis.
  • De uitleenperiode bedraagt 4 weken en kan verlengd worden tot 8 weken. Verder gelden dezelfde regels (o.a. boetes bij te laat inleveren) als voor de andere bibliotheekmaterialen.
  • De e-reader kan samen met maximum 9 e-boeken ontleend worden.
  • De e-reader moet worden afgehaald en ingeleverd aan de onthaalbalie, niet via de zelfuitleen of inleverbus.                                                

 

Bouw mee aan onze collectie digitale boeken en stuur je top 5 naar balie.bib@torhout.be